ue

Recipes

Eat healthy!

Chili con carne

Added:
Author: lestello

Components

  • 45 dag wołowiny
  • olej
  • mielony kminek
  • czosnek
  • 20 dag czerwonej fasoli Lestello
  • sól, pieprz
  • 1 puszka pomidorów
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 papryczka chilli

A method of preparing

Fasolę zalać zimną wodą i odstawić na kilka godzin. Następnie ugotować do miękkości w tej samej wodzie. Mięso zemleć w maszynce . W rondlu lub na patelni rozgrzać olej, wrzucić zmielone mięso, zrumienić, rozdzielając je widelcem w trakcie smażenia. Posypać mielonym kminkiem, solą, pieprzem i posiekanym czosnkiem. Można też dodać pokrojoną i wypestkowaną papryczkę chilli. Mieszając, smażyć jeszcze 2 min. Dodać do potrawy pokrojone pomidory razem z sosem. Przykryć, gotować na małym ogniu ok. 30 min. Kukurydzę i fasolę osączyć z zalewy i dodać do mięsa. Wymieszać.