ue

Blog kulinarny

Naturalne i zdrowe

Kasza gryczana z papryką i marchewką

Dodano:
Autor: lestello

Szybkie danie obiadowe nie powinno przysporzyć nam wiele pracy. Tak też jest z naszą dzisiejszą propozycją dla Was. Na pewno nie spędzicie w kuchni wielu godzin, a zaoszczędzony czas będziecie mogli poświęcić np. na czytanie lub zabawę ze swoimi pociechami. Dodatkowo jest zdrowo, bo oczywiście uwzględniliśmy nasza pyszną kaszę gryczaną. Mamy nadzieję, że udało nam się Was namówić na spróbowanie tego przepisu u siebie.

Składniki:

400 gramów kaszy gryczanej Lestello

2 marchewki

2 papryki czerwone

Pęczek natki pietruszki

1 łyżka oleju kokosowego

Pół łyżeczki imbiru

Pół łyżeczki mielonej wędzonej papryki

Sól i pieprz

2 szklanki bulionu warzywnego

Przygotowanie:

Kaszę gryczaną ugotujcie według instrukcji na opakowaniu producenta.

Marchewkę obierzcie i pokrójcie w talarki. Paprykę pokrójcie w kosteczkę.

W garnku rozpuśćcie olej kokosowy i wrzućcie na niego paprykę i marchewkę. Smażcie całość przez około 3 minuty cały czas mieszając. Następnie dolejcie bulion i dodajcie suszoną wędzoną paprykę oraz imbir. Wymieszajcie i duście razem przez około 15 minut, co jakiś czas mieszając. Na koniec dodajcie kaszę gryczaną i pokrojoną natkę pietruszki. Doprawcie do smaku solą i pieprzem. Wymieszajcie.

Smacznego :)