ue

Blog kulinarny

Naturalne i zdrowe

Kasza gryczna z pomidorami i serem feta

Dodano:
Autor: lestello
Kasza gryczana i ser feta to połączenie idealne. Możecie je spotkać choćby w pierogach z kaszą. Te dwa smaki idealnie się uzupełniają i tworzą naprawdę sycące danie. My mamy dla Was dzisiaj iście obiadową propozycję. Niby to sałatka, a niby nie. Kasza rozpływa się w ustach, właśnie za sprawą sera, a dodane do dania warzywa i zioła tylko podbijają ten kremowy smak. Zapraszamy na obiad!

Składniki:

2 opakowania kaszy gryczanej prażonej Lestello

2 Pomidory

150 gramów sera feta

1 pęczek szczypiorku

1 marchewka

1 czerwona papryka

Ząbek czosnku

1 łyżeczka suszonej kolendry

1 łyżeczka suszonego oregano

1 łyżeczka suszonego majeranku

Sól

Pieprz

2 łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie:

Kasze ugotujcie na sypko, według instrukcji na opakowaniu.

Marchewkę obierzcie i pokrójcie na naprawdę drobną kosteczkę. Tak samo pokrójcie paprykę i pomidory. Na patelni rozgrzejcie oliwę z oliwek i wrzućcie przetarty przez praskę czosnek. Dodajcie marchewkę, pomidory i paprykę i podsmażcie przez około 4 minuty, cały czas mieszając.

Do miski wrzućcie ugotowaną kaszę i dodajcie podsmażone z czosnkiem marchewkę i paprykę. Dodajcie zioła, drobno pokrojony szczypiorek i ser feta. Wymieszajcie i gotowe.

Smacznego :)