ue

Blog kulinarny

Naturalne i zdrowe

Kasza jęczmienna z zieloną fasolka i koperkiem

Dodano:
Autor: lestello

Prostota w kuchni wcale nie musi oznaczać braku smaku czy naszej inwencji twórczej. Czasem mniej znaczy więcej. Zwłaszcza jeśli korzystacie z produktów, które same w sobie posiadają wiele smaku. My dzisiaj poszliśmy właśnie na taką łatwiznę i przygotowaliśmy pyszne danie, które może funkcjonować jako dodatek do mięsa lub pełnowartościowy posiłek. A wykorzystaliśmy w nim naszą pyszną kaszę jęczmienną, o której ostatnio Wam trochę pisaliśmy. Zapraszamy po przepis!

Składniki:

200 gramów kaszy jęczmiennej Lestello

1 opakowanie fasolki zielonej mrożonej

Sok z 1 cytryny

Pół pęczka koperku

Sól

Pieprz ziołowy

Przygotowanie:

Kaszę jęczmienną ugotować na sypko. Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i wymieszać z ugotowaną kaszą. Dodać drobno posiekany koperek, sok z 1 cytryny. Wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem ziołowym.

Smacznego :)