ue

Blog kulinarny

Naturalne i zdrowe

Kokosowy ryż basmati z orzechami nerkowca i awokado

Dodano:
Autor: lestello

Dzisiaj pomysł na nieco inne, bardziej deserowe wykorzystanie ryżu. Przypadło nam ono na tyle do gustu, że postanowiliśmy się podzielić z Wami przepisem. Jest kremowy i ma naprawdę kokosowy smak. Dzięki awokado wręcz rozpływa się w ustach. Przetestujcie i dajcie znać, co sądzicie.

Składniki:

2 kokosy

1 opakowanie ryżu basmati Lestello

1 awokado

Garść orzechów nerkowca

1 litr mleka kokosowego

Połowa limonki

Szczypta cynamonu

1 łyżka miodu

Przygotowanie:

Ryż ugotuj w mleku koksowym. Następnie dodaj zblendowane awokado, miód i orzechy nerkowca. Wymieszaj. Dolej sok z połowy limonki i dodaj drobno posiekany wydrążony miąższ z kokosów oraz szczyptę cynamonu. Podawaj w połówkach kokosów.

Smacznego :)