ue

Blog kulinarny

Naturalne i zdrowe
Dodano:
Autor: lestello

Lekko, smacznie i przyjemnie. Tak właśnie powinien wyglądać obiad w okresie wiosenno-letnim. To nie czas na ciężkie dania. Nasz organizm potrzebuje energii, jednak nie można go przeciążać np. zawiesistymi zupami. Warto więc skierować swoją uwagę na sałatki. My taką właśnie lekką i smaczną sałatkę mamy dla Was dzisiaj. Dajcie się namówić i koniecznie zróbcie ją dla siebie i swoich bliskich.

Składniki:

250 gramów ciecierzycy Lestello

1 szklanka posiekanej czerwonej kapusty

100 gramów kolorowych pomidorków koktajlowych

6 różyczek brokułu

1 szklanka roszponki

Sok z 1 limonki

Sól

Pieprz ziołowy

1 łyżeczka suszonej mięty

Przygotowanie:

Ciecierzycę namoczycie przez noc i następnego dnia ugotujcie do miękkości. Odstawcie do ostudzenia. Do miski wrzućcie roszponkę, różyczki brokułu, pokrojone w talarki pomidorki koktajlowe oraz czerwoną kapustę. Dodajcie ciecierzycę i wlejcie sok z 1 limonki oraz dodajcie suszoną miętę i doprawcie do smaku solą i pieprzem. Całość wymieszajcie. Pyszna i lekka sałatka gotowa.

Smacznego :)