ue

Blog kulinarny

Naturalne i zdrowe

Pasta śniadaniowa z białej fasoli i sera

Dodano:
Autor: lestello

Święta Wielkanocne, to głównie świąteczne śniadanie, a nie ma przecież dobrego śniadania bez pysznych past śniadaniowych. Nasza propozycja dla Was, to pasta na bazie białej fasoli oraz kremowego serka mascarpone. Rozpływa się ona w ustach i idealnie będzie pasować do świeżutkiego i pysznego chleba. Spróbujcie jej koniecznie w tym roku.

Składniki (6 porcji):

Półtorej szklanki fasoli drobnej Lestello

150 gramów serka mascarpone

Pół łyżeczki mielonej wędzonej papryki

Świeżo mielony pieprz

Sól

2 łyżeczki drobno posiekanego szczypiorku

Przygotowanie:

Fasolę namoczcie przez noc, a następnie ugotujcie do miękkości. Tak przygotowaną wrzućcie do blendera i dodajcie serek mascarpone, szczypiorek oraz mieloną, wędzoną paprykę. Zblenujdcie na jednolitą masę. Doprawcie do smaku świeżo zmielonym pieprzem i solą. Przełóżcie do miseczki i przechowujcie w lodówce. Idealnie smakuje ze świeżym pieczywem.

Smacznego :)