ue

Blog kulinarny

Naturalne i zdrowe
Dodano:
Autor: lestello

Jeśli nie macie pomysłu na smarowidło do chleba, to dzisiaj przychodzimy Wam z pomocą.

Idealnie sprawdzi się tutaj pasta z białej fasoli. Nada się też do wafli ryżowych. Idealna dla wegetarian,

niektórzy mówią o niej nawet „smalec wegetariański”. No to do dzieła.

Składniki:
  • 1 szklanka fasoli typu jaś Lestello
  • 2 łyżeczki oleju sezamowego
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
  • Sól
  • Pieprz
  • Pół łyżki koperku
  • Przygotowanie:

    Fasolę namoczyć w wodzie przez noc. Następnie przepłukać i ugotować do miękkości w osolonej

    wodzie.

    Gotową fasolę ostudzić i zblendować. Dodać suszone oregano, pieprz ziołowy oraz drobno pokrojony

    czosnek. Całość delikatnie mieszać powoli wlewając olej sezamowy. Na końcu dodać łyżkę świeżo

    pokrojonego koperku i doprawić solą i pieprzem według własnego smaku.