ue

Blog kulinarny

Naturalne i zdrowe

Sałatka z soczewicą, pomidorami i parmezanem

Dodano:
Autor: lestello

Lekka i smaczna sałatka z zieloną soczewicą to nasza dzisiejsza propozycja dla Was. Sprawdzi się ona idealnie jako danie główne lub przystawka podczas przyjęcia. Jest pyszna i na pewno sprawi, że na niejednej twarzy pojawi się uśmiech zadowolenia po jej zjedzeniu.

Składniki:

1 opakowanie zielonej soczewicy Lestello

250 gramów pomidorków cherry

1 papryka czerwona

1 papryka żółta

Garść kiełków rzodkiewki

3 łyżki oliwy z oliwek

1 łyżeczka suszonego lubczyku

Sól i pieprz

Kawałek parmezanu

Przygotowanie:

Soczewicę ugotować według instrukcji na opakowaniu producenta. Następnie ją ostudzić

Paprykę pokroić w drobną kosteczkę i wrzucić do miski. Pomidorki cherry przekroić na pół i również umieścić w misce. Wsypać ostudzoną soczewicę. Całość polać oliwą z oliwek i dodać

suszony lubczyk. Doprawić solą i pieprzem do smaku, wymieszać. Przed podaniem posypać kiełkami rzodkiewki i startym parmezanem.