ue

Gryka ekspandowana 60 g

Linia Bio > Produkty ekspandowane
Ekspandowanie czyli puffing to poddanie ziarna działaniu gorącej pary pod wysokim ciśnieniem bez dodatku substancji chemicznych. Do puffingu [...]

Gryka ekspandowana 60 g


Przepisy

Opis produktu

Ekspandowanie czyli puffing to poddanie ziarna działaniu gorącej pary pod wysokim ciśnieniem bez dodatku substancji chemicznych. Do puffingu używa się całych ziaren zbóż, stąd produkty ekspandowane zachowują większość cennych składników odżywczych znajdujących się w ziarnie. Dzięki procesowi puffingu produkt posiada atrakcyjną jasną barwę i przyjemny aromat prażonej gryki. Gryka ekspandowana to idealna przekąska lub dodatek do śniadania. Doskonale komponuje się z mlekiem, jogurtem lub owocami.
Pokaż tabelę +

Wartość odżywcza:

Wartość odżywcza 100 g Na porcję
15 g
Porcja pokrywa %*
Wartość energetyczna 1573 kJ
371 kcal
236 kJ
56 kcal
3%
Tłuszcz
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
1,4 g
0,3 g
<0,5 g
<0,1 g
0%
0%
Węglowodany
w tym cukry
82 g
0,5g
12 g
<0,5 g
5%
,%
Błonnik 2,7 g <0,5 g -
Białko 6,6 g 1 g 2%
Sól <0,01 g <0,01 g 0%
Opakowanie 60 g zawiera 4 porcje produktu. *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)