ue

Proso ekspandowane 100 g

Produkty > Produkty ekspandowane
Ekspandowanie czyli puffing to poddanie ziarna działaniu gorącej pary pod wysokim ciśnieniem bez dodatku substancji chemicznych. Do puffingu [...]

Proso ekspandowane 100 g


Przepisy

Opis produktu

Ekspandowanie czyli puffing to poddanie ziarna działaniu gorącej pary pod wysokim ciśnieniem bez dodatku substancji chemicznych. Do puffingu używa się całych ziaren zbóż, stąd produkty ekspandowane zachowują większość cennych składników odżywczych znajdujących się w ziarnie. Dzięki procesowi puffingu produkt posiada atrakcyjną jasnożółtą barwę. Proso ekspandowane to idealna przekąska lub dodatek do śniadania. Doskonale komponuje się z mlekiem, jogurtem lub owocami.
Pokaż tabelę +

Wartość odżywcza:

Wartość odżywcza 100 g Na porcję
25 g
Porcja pokrywa %*
Wartość energetyczna 1581 kJ
373 kcal
395 kJ
93 kcal
5%
Tłuszcz
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
2,5 g
0,3 g
0,6 g
0,1 g
1%
<1%
Węglowodany
w tym cukry
75 g
0 g
19 g
0 g
7%
0%
Błonnik 2,3 g 0,6 g -
Białko 12 g 2,9 g 6%
Sól <0,01 g <0,01 g 0%
Opakowanie 100 g zawiera 4 porcje produktu. *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)