ue

Pszenica ekspandowana 80 g

Produkty > Produkty ekspandowane
Ekspandowanie czyli puffing to poddanie ziarna działaniu gorącej pary pod wysokim ciśnieniem bez dodatku substancji chemicznych. Do puffingu [...]

Pszenica ekspandowana 80 g


Przepisy

Opis produktu

Ekspandowanie czyli puffing to poddanie ziarna działaniu gorącej pary pod wysokim ciśnieniem bez dodatku substancji chemicznych. Do puffingu używa się całych ziaren zbóż, stąd produkty ekspandowane zachowują większość cennych składników odżywczych znajdujących się w ziarnie. Dzięki procesowi puffingu produkt posiada atrakcyjną złocistą barwę i przyjemny aromat prażonego zboża. Pszenica ekspandowana to idealna przekąska lub dodatek do śniadania. Doskonale komponuje się z mlekiem, jogurtem lub owocami.
Pokaż tabelę +

Wartość odżywcza:

Wartość odżywcza 100 g Na porcję
25 g
Porcja pokrywa %*
Wartość energetyczna 1532 kJ
362 kcal
306 kJ
72 kcal
4%
Tłuszcz
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
2,2 g
0,5 g
<0,4 g
<0,1 g
1%
1%
Węglowodany
w tym cukry
69 g
3,8 g
14 g
0,8 g
5%
1%
Błonnik 7,8 g 1,6 g -
Białko 13 g 2,6 g 5%
Sól <0,01 g <0,01 g 0%
Opakowanie 80 g zawiera 4 porcje produktu. *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)