ue

Wafle ryżowe 110g

Linia Bio > Wafle
Wafle ryżowe wytwarzane są w 100% z ekologicznego ryżu brązowego. Brązowy ryż jest niepolerowany, stąd w odróżnieniu od białego ma o [...]

Wafle ryżowe 110g


Przepisy

Opis produktu

Wafle ryżowe wytwarzane są w 100% z ekologicznego ryżu brązowego. Brązowy ryż jest niepolerowany, stąd w odróżnieniu od białego ma o wiele więcej dobroczynnych dla naszego organizmu właściwości pełnego ziarna. Wafle ryżowe zawierają węglowodany złożone, które są jednym z głównych źródeł energii w żywieniu człowieka. Są również cennym źródłem błonnika, który wspomaga pracę układu pokarmowego i który pęczniejąc w żołądku zatrzymuje uczucie sytości na dłużej. Z tego względu jest polecany wszystkim pragnącym zachować szczupłą sylwetkę. Wafle ryżowe nie zawierają glutenu dlatego mogą być spożywane przez osoby chorujące na celiakię i stosujące dietę bezglutenową. Wafle ryżowe to idealna przekąska szczególnie dla osób aktywnych. Z powodzeniem zastępują tradycyjne pieczywo, łatwo zaspokoić nimi głód między posiłkami.
Pokaż tabelę +

Wartość odżywcza:

Wartość odżywcza 100 g Na porcję
6,5 g(1 wafelek)
Porcja pokrywa %*
Wartość energetyczna 1612 kJ
381 kcal
105 kJ
25 kcal
1%
Tłuszcz
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
2,9 g
0,8 g
<0,5 g
<0,1 g
0%
0%
Węglowodany
w tym cukry
79 g
1,2 g
5,1 g
<0,5 g
2%
0%
Błonnik 3,9 g <0,5 g -
Białko 8,0 g 0,5 g 1%
Sól 0,05 g <0,01 g 0%