ue

Wafle ryżowe w czekoladzie deserowej

Produkty > Wafle
Wafle ryżowe wytwarzane są w 100% z naturalnego ryżu brązowego polane prawdziwą czekoladą. Brązowy ryż jest niepolerowany, stąd w [...]

Wafle ryżowe w czekoladzie deserowej


Przepisy
Dostępne gramatury
72g

Opis produktu

Wafle ryżowe wytwarzane są w 100% z naturalnego ryżu brązowego polane prawdziwą czekoladą. Brązowy ryż jest niepolerowany, stąd w odróżnieniu od białego ma o wiele więcej dobroczynnych dla naszego organizmu właściwości pełnego ziarna. Wafle ryżowe zawierają węglowodany złożone, które są jednym z głównych źródeł energii w żywieniu człowieka. Są również cennym źródłem błonnika, który wspomaga pracę układu pokarmowego.

Wafle ryżowe w czekoladzie deserowej nie zawierają glutenu dlatego mogą być spożywane przez osoby chorujące na celiakię i stosujące dietę bezglutenową.

Opakowanie zawiera 4 sztuki wafli.

Wafle ryżowe połączone ze smakiem czekolady to idealna przekąska zarówno w pracy, w domu jak i w szkole. 

Pokaż tabelę +

Wartość odżywcza:

Wartość odżywcza 100 g Na porcję 18 g Porcja pokrywa %*
Wartość energetyczna 1957 kJ

468 kcal
352 kJ

84 kcal
4%
Tłuszcz
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
21 g

13 g
3,8 g

2,3 g
5%

12%
Węglowodany
w tym cukry
58 g

27 g
11 g

4,9 g
4%

5%
Białko 7,2 g 1,3 g 3%
Sól 0,09 g 0,02 g <1%
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) Opakowanie 72 g zawiera 4 porcje produktu.