ue

Przepisy

Jedz zdrowo!
Dodano:
Autor: lestello

Składniki

  • 1 szklanka płatków owsianych Lestello
  • 2 szklanki jagód
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżka oleju kokosowego
  • 2 łyżki cukru

Sposób przygotowania

Płatki owsiane należy nieco rozdrobnić w moździerzu. Następnie dodajcie do nich olej kokosowy, cukier, miód i wyróbcie ciasto na kruszonkę. Formę do tarty wysmarujcie odrobiną oleju kokosowego i wysypcie odrobiną bułki tartej. Następnie wsypcie do niej umyte i osuszone jagody. Na jagody rozsypcie równomiernie przygotowaną kruszonkę z płatków owsianych. Wstawcie do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczcie około 20 minut. Kruszonka musi się ładnie przyrumienić, a jagody muszą puścić sok.