ue

Przepisy

Jedz zdrowo!

KASZA GRYCZANA Z KOLOROWYMI WARZYWAMI

Dodano:

Składniki

  • 1 opakowanie kaszy gryczanej Lestello
  • Pól zielonej papryki
  • Pół czerwonej papryki
  • Pół żółtej papryki
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • Pół bakłażana
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • Pół łyżeczki mielonej wędzonej papryki
  • Pół łyżeczki imbiru
  • Pół łyżeczki suszonej bazylii
  • Pół łyżeczki suszonego oregano

Sposób przygotowania

Kaszę gryczaną ugotować na sypko według instrukcji na opakowaniu producenta. 
Cebule obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić na nim cebule. Następnie wrzucić pokrojone w drobną kostkę papryki, bakłażana oraz marchewkę. Smażyć pod przykryciem przez około 5 minut, co jakiś czas mieszając. Na koniec dodać kasze gryczaną oraz wędzona paprykę, imbir, oregano i bazylie. Całość wymieszać i smażyć jeszcze przez 2 minuty. Gotowe danie wyłożyć na talerze.
SmacznegoJ