ue

Przepisy

Jedz zdrowo!
Dodano:
Autor: lestello

Składniki

  • 1 szklanka grochu Lestello
  • Pęczek natki pietruszki
  • 1 łyżka płatków owsianych Lestello
  • Pół łyżeczki majeranku
  • 1 łyżeczka suszonej mielonej papryki
  • Szczypta soli
  • Szczypta pieprzu
  • Pół szklanki mleka
  • Olej do smażenia
  • 1 jajko
  • Bułka tarta do obtoczenia

Sposób przygotowania

Groch ugotować do miękkości według instrukcji na opakowaniu. Płatki owsiane namoczyć w mleku przez 15 minut. Gdy groch będzie ugotowany, należy go ostudzić i dodać do niego namoczone w mleku płatki owsiane. Całość zblendować na jednolitą masę. Natkę pietruszki drobno poszatkować i dodać do masy grochowo-owsianej wraz z majerankiem i suszoną mieloną papryką. Wymieszać do połączenia się składników. Doprawić solą i pieprzem według własnego smaku. Z masy formować talarki, które następnie obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym na patelni tłuszczu po obu stronach na złoty kolor. Smacznego ☺

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem: