ue

Przepisy

Jedz zdrowo!

Lekka sałatka z kaszy jęczmiennej i cukinii

Dodano:
Autor: lestello

Składniki

  • 200 gramów kaszy jęczmiennej perłowej Lestello
  • Pół cukinii
  • 1 marchewka
  • Gotowy mix sałat
  • Sól
  • Pieprz
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • 2 łyżki oleju rydzowego
  • Szczypta cynamonu

Sposób przygotowania

Kaszę ugotować według instrukcji na opakowaniu. Ostudzić. Cukinię pokroić w plastry i zgrillować na patelni. Ostudzić i wrzucić do kaszy wraz z obraną i pokrojoną w cieniutkie słupki marchewką. Dodać mix sałat. W szklance wymieszać ze sobą ocet i olej rydzowy wraz z połową łyżeczki pieprzu i soli. Dodać szczyptę cynamonu. Wlać do miski z sałatą i cukinią. Wymieszać. Lekka i szybka sałatka gotowa. Smacznego :)

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem: