ue

Przepisy

Jedz zdrowo!
Dodano:
Autor: lestello

Składniki

  • 300 gram kaszy jaglanej
  • Pół szklanki mleka migdałowego
  • 5 łyżek mąki ziemniaczanej
  • 1 jajko
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • Pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania

Kaszę jaglaną ugotować do miękkości. Gdy kaszą się ugotuje, przełożyć ją do miski i dodać 1 jajko, mąkę ziemniaczaną oraz mleko migdałowe. Całość zblendować na jednolitą masę. Do masy dodać cukier puder, cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia. Wymieszać. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju. Wykładać masę w małych ilości. Mają powstać małe naleśniczki. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Podawać z jogurtem naturalnym. Smacznego :)

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem: